social media inso.gov.ir-شبکه_های_اجتماعی_سازمان_ملی_استاندارد

اخبار سازمان

بيشتر

سه‌شنبه1403/3/29

22:22:4

693

در راستای تسهیل در تجارت انجام گرفت: 

پیوستن سازمان ملی استاندارد ایران به نهادهای ارزیابی انطباق بین المللی گامی بزرگ در دولت سیزدهم 

مدیرکل دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بین‌المللی سازمان ملی استاندارد با اشاره به عضویت این سازمان در کمیته‌های بین‌المللی استاندارد، گفت: این اقدام در دولت سیزدهم با رویکرد تحولی و در راستای تسهیل در تجارت و رفع موانع صادراتی انجام شد.
دکتر احمد کمالی امروز سه‌شنبه ۲۹ خرداد در نشست خبری اظهار داشت: بر اساس ماده ۶ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، چهار ماموریت استانداردسازی، ارزیابی انطباق، تایید صلاحیت و اندازه شناسی برای سازمان ملی استاندارد ایران تعریف شده است. بر همین اساس، برنامه ریزی ها برای انجام و اجرای ماموریت ها با رویکرد تحولی انجام شد به این معنا که از فرصت های بین المللی در راستای تسهیل تجارت، تسهیل صادرات، کمک به بخش خصوصی و تولید کنندگان با رویکرد رفع موانع فنی استفاده شود و در نتیجه یکی از برنامه هایی که در دستور کار سازمان قرار گرفت عضویت و ارتقا عضویت در سازمان های بین المللی مرتبط با استانداردسازی بود.
مدیرکل دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بین‌المللی سازمان ملی استاندارد افزود: در گذشته سازمان ملی استاندارد در تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی و منطقه ای استانداردسازی عضویت داشته است که برنامه‌ریزی برای ارتقای این عضویت ها و تحقق عضویت در مجامع بین المللی جدید صورت گرفت که منجر به توسعه روابط بین‌المللی فنی شد.
وی با بیان اینکه پیوستن به سیستم های ارزیابی انطباق بین‌المللی در کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک(IEC) از سال ۱۴۰۰ شروع شد، گفت: در نتیجه پیگیری ها و تلاش های مستمر، در مهر ماه سال گذشته اولین نهاد صدور گواهینامه و آزمایشگاه آزمون تجهیزات ضد انفجار موفق به دریافت گواهینامه بین المللی از سیستم ارزیابی انطباق تجهیزات مورد استفاده در محیط های مستعد انفجار (IECEx)  شد و در خرداد ماه سال جاری با پیوستن سازمان ملی استاندارد ایران به سیستم بین‌المللی ارزیابی انطباق تجهیزات و قطعات الکترونیکی IECEE در این کمیسیون ، ایران به جمع ۵۳ کشور عضو این سیستم ملحق شد.
کمالی عنوان کرد: این عضویت منجر شد تا سازمان ملی استاندارد ایران در کنار نهادهای کشورهای آلمان، فرانسه، کانادا، آمریکا، انگلستان، ایتالیا، سوئیس، چین، ژاپن، هند، عربستان سعودی، ترکیه، امارات و غیره؛ اعتبار بین‌المللی خود را ارتقا دهد.
وی با بیان اینکه عضویت ایران در این سیستم ارزیابی انطباق بین المللی زمینه را برای ورود کالاهای ایرانی به بازارهای جهانی و تجارت فراهم کرد، گفت: زمینه صادرات و رفع موانع در ۲۳ دسته محصولات و قطعات برقی و الکتریکی از جمله لوازم برقی خانگی، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی، خودروهای برقی، تجهیزات روشنایی، تجهیزات اندازه‌گیری و آزمایشگاهی، لوازم صوتی و تصویری، تجهیزات اداری و فناوری اطلاعات، اتوماسیون صنعتی، تجهیزات حفاظتی، باتری‌ها، سیم و کابل، ابزارهای برقی، تابلوهای فشار قوی و فشار ضعیف و سایر قطعات الکترونیکی تسهیل شد.
مدیرکل دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بین‌المللی تاکید کرد: این عضویت منجر به رسمیت شناخته شدن نهادهای ارزیابی انطباق و آزمایشگاه‌های آزمون کشور در سطح بین‌المللی و پذیرش جهانی گواهینامه‌ها و نتایج آزمون صادر شده توسط نهادهای داخلی می شود.
وی با تاکید بر اینکه اگر تولید همراه با صادرات نباشد جهشی نخواهد داشت ابراز کرد: اکنون متعاقب این تحقق عضویت، موانع فنی در خصوص تجارت و صادرات محصولات و قطعات تولید داخل در این حوزه برداشته می شود، رونق فضای کسب و کار برای تولیدکنندگان و همچنین نهادهای ارزیابی انطباق داخلی و جلوگیری از خروج ارز و تسریع در صدور گواهینامه های انطباق با استانداردها، سرعت در صادرات را شاهد خواهیم بود.
کمالی ابراز داشت: یکی از راهکارهای جهش تولید، مشارکت مردمی در فعالیت های استانداردسازی است که این مشارکت به معنای استفاده از توان و دانش فنی نخبگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف از طریق عضویت ایشان در کمیته های تدوین استانداردهای بین المللی و فعالیت در سیستم های ارزیابی انطباق بین‌المللی می باشد. وی اضافه کرد ضمن اینکه عضویت در سازمان‌های بین‌المللی منجر به‌روز شدن دانش و فنّاوری و ارتقای کیفیت و جهش تولید می‌شود.
مدیرکل دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بین‌المللی سازمان ملی استاندارد خاطرنشان کرد: عضویت در سیستم های بین المللی ارزیابی انطباق در IEC منجر به اطمینان بخشی به تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان مبنی بر پذیرش محصولات و خدماتشان در کشورهای دیگر، کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی در زمان، جلوگیری از خروج ارز از کشور، خودکفائی ملی و قطع وابستگی به سایر کشورها، بهبود فضای کسب و کار نهادهای ارزیابی انطباق داخلی و ارزآوری برای کشور، کسب اعتبار و جایگاه جهانی و اطمینان از ایمنی و امنیت کالاها و محصولات برقی تولید داخل، صورت گرفت که از خدمات سازمان استاندارد در دولت سیزدهم بود.

****رفع مشکل دریافت تاییدیه استانداردهای بین المللی بعد از 20 سال
رئیس کمیته ملی برق و الکترونیک ایران (INEC) گفت: مشکل دریافت تاییدیه استانداردهای بین‌المللی بعد از ۲۰ سال در دولت سیزدهم با پیوستن سازمان ملی استاندارد ایران به کمیته مدیریتی سیستم بین‌المللی ارزیابی انطباق تجهیزات و قطعات الکترونیکی IECEE در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک (IEC) رفع شد.
سید محسن میرصدری در این نشست خبری اظهار داشت: اکنون با پیوستن ایران به کمیته‌های استاندارد بین‌المللی قیمت تمام شده تولید محصولات با ارتقای کیفت رقم خورد و از زمانی که تاییدیه‌ها وارد کشور شد واردکنندگان به صادرکنندگان تبدیل خواهند شد.
رئیس کمیته ملی برق و الکترونیک ایران (INEC) ادامه داد: اکنون با عضویت ایران، بخش خصوصی می‌تواند مجوزها و تاییدیه‌های استاندارد بین‌المللی را بگیرد.
میرصدری با بیان اینکه برای تجاری سازی و تسهیل در صادرات نیاز به ابزارها و نهادهای قانون گذار داریم، گفت: اکنون ارزیابی کیفیت و انطباق‌ها و زیرساخت‌های آزمون استاندارد فراهم شده است. وی بیان کرد: کشورهای اطراف ما عضو کمیته‌های بین‌المللی استاندارد بودند، اما مجبور بودیم گواهینامه استاندارد را سایر کشورهای دریافت کنیم. اکنون توانسته‌ایم عضو این نهاد بین‌المللی استاندارد شویم با این امر، آزمایشگاه و شرکت‌های بازرسی در داخل کشور پذیرفته شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران؛ امسال این سازمان به کمیته مدیریتی سیستم بین‌المللی ارزیابی انطباق تجهیزات و قطعات الکترونیکی IECEE در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک (IEC) پیوست همچنین ۲۷ فروردین ۱۴۰۳، سازمان ملی استاندارد ایران به عضویت نهاد اعتباربخشی و تایید صلاحیت اتحادیه آسیا - اقیانوسیه (APAC) درآمد. در ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز این موفق به عضویت اتحادیه نظام آزمایشگاهی ILAC (نهاد اعتباربخشی بین‌المللی آزمایشگاهی) شد.
نسخه قابل چاپ