به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان قزوین، روز یکشنبه 23 اردیبهشت 1403، نشست تخصصی مشارکت در تدوین استانداردهای بینالمللی حوزه مواد فعال سطحی با حضور پرویز درویش، معاون تدوین و ترویج سازمان ملی استاندارد ایران، پریسا دهقان، مدیر کل دفتر تخصصی آموزش، ترویج و توان افزایی، احمد کمالی، سرپرست دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بینالمللی و رناسی، معاون دفتر تخصصی آموزش، ترویج و توان افزایی، برای اولین بار در سالن همایش اداره کل استاندارد استان قزوین برگزار شد.
در ابتدای این نشست میترا عقیلی، مدیر کل استاندارد قزوین ضمن عرض خوشامد گویی و تبریک دهه مبارک کرامت و میلاد با سعادت حضرت معصومه (ع) گفت: برگزاری این نشست تخصصی را به فال نیک میگیریم چرا که استان قزوین قطب صنایع شوینده کشور محسوب میشود که بیش از نیمی از سهام بازارهای کشور را به خودش اختصاص میدهد.
عقیلی افزود: بسیاری از واحدهای تولیدی صنایع شوینده، برندهای خوشنام و قدیمی هستند که جای بسی خوشحالیست. علاوه بر این در استان قزوین گروه پژوهشی منطقهای در خصوص صنایع شوینده را داریم که روند بروکراتیک انجام آزمون میتواند تسهیل گردد.
مدیر کل استاندارد قزوین افزود: تحقیقات بسیار خوبی میتواند در این زمینه صورت بگیرد که سالهای قبل پژوهشهای مختلفی در خصوص فرآورده های پودر ماشینی و سایر فرآوردهها انجام شده است و منجر به افزایش جایگاه استان ما در سطح کشور میشود که به همین خاطر مجددا تشکر صمیمانه میکنم از مدیران عامل، صاحبین سرمایه و مدیران کنترل کیفیت در راستای تلاشهای زیادی که در امر تولید دارند و امیدوارم شاهد مشارکت این عزیزان در تدوین استانداردهای بینالمللی ایزو در زمینه مواد فعال در سطح (شویندهها) باشیم.
درویش، معاون تدوین و ترویج سازمان ملی استاندارد ایران، ضمن تشکر از برگزاری این نشست تخصصی گفت: جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای عضو سازمانهای بینالمللی استاندارد سازی به ویژه سازمان ایزو جایگاه نخست را در منطقه و جایگاه چهارم را در آسیا دارد و جایگاه 20 را در دنیا به خود اختصاص داده است.
درویش افزود: از حدود 350 کمیته فنی فعال در سازمان بینالمللی ایزو ، سازمان ملی استاندارد ایران دارای 5 کمیته فعال مستقر در کشور است که یکی از این کمیتهها کمیته فنی TC 91 است که مربوط به مواد فعال سطحی میباشد.
در ادامه نشست رناسی، معاون دفتر تخصصی آموزش، ترویج و توان افزایی سازمان ملی استاندارد ایران ضمن تاکید بر اهمیت حضور این کمیتهها گفت: با توجه به واگذاری مسئولیت کمیته فنی بینالمللی ISO/ TC 91 به سازمان ملی استاندارد ایران، فرصت مغتنمی است که با جلب همکاری ذینفعان و ذیربطان از جمله صاحبنظران حوزه تولید، متخصصین دانشگاهی، کارشناسان آزمایشگاهها، شرکتهای بازرسی، دستگاههای اجرایی و ... بتوان از موقعیت ایجاد شده براساس مزیتهای کشور و رشد تولید و صادرات این محصولات بهره لازم را کسب نمود.
رناسی در ادامه فرآیند مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی را تشریح کرد.