با هدف بررسی کیفیت آرد مصرفی در نان های سنتی، بررسی وضعیت نان از لحاظ استفاده از بلانکیت و وزن خمیر آنها (چانه)، نانوایی های سطح شهر بوشهر بازرسی شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد بوشهر، مصطفی رامشی با اعلام این خبر گفت: در راستای اجرای ماده 17 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، بازرسی از نانواییها با همکاری کارشناسان اداره غله و خدمات بازرگانی در قالب گشت مشترک و با هدف بررسی کیفیت آرد مصرفی در نان های سنتی (لواش، تافتون، سنگک و بربری) و وزن خمیر آنها و وضعیت نان از لحاظ استفاده از بلانکیت، در سطح شهر بوشهر انجام گرفت.
وی ادامه داد در این راستا با هدف بررسی وضعیت نان از لحاظ استفاده از بلانکیت، 7 نمونه از نان های مختلف مورد نمونه برداری قرار گرفتند که برای آزمون به پژوهشکده غذایی و کشاورزی ارسال گردید. هم چنین وزن چانه ها و وزن نان برای بررسی وضعیت کم فروشی توسط کارشناسان این اداره مورد ارزیابی قرار گرفت.
رامشی افزود: بلانکیت یا جوهر قند یک ترکیب گوگردی است که به مراتب از جوش شیرین قویتر و میتواند مضرتر باشدُ این ماده شیمیایی بافت گلوتن (پروتئین آرد گندم) را شل نموده و باعث میشود که پهن کردن خمیر نان آسان شده و نان بدون لبه و سفید تر شود که متاسفانه در بعضی از نانواییها به صورت غیر مجاز از آن برای تخمیر و آمادهسازی زود هنگام خمیر نان استفاده میکنند که به دلیل افزایش ضریب ابتلا به سرطان، ازبین رفتن پرز روده و معده و بیاثرسازی آنتیاکسیدانها و اختلال در سیستم گوارشی، پوست و چشم مصرف آن در نان، غیرقانونی بوده و پیگیرد قانونی دارد.